Regionaal Programma Bureau (RPB)

Het idee van het Regionaal Programma Bureau is ontstaan vanuit de verwondering dat ‘we’ vaak druk zijn met het bekende wiel opnieuw uitvinden.

Endule kijkt bij heel veel woningcorporaties in de keuken. Bij iedere corporatie zien we min of meer dezelfde processen en soms dezelfde worstelingen.
In een regio zijn woningcorporaties bezig met de verduurzaming van complexen die qua aard en aanpak veel overeenkomsten hebben met die van de buurcorporatie. Vaak ook nog eens met dezelfde bouwpartners en adviseurs.

Dat moet toch anders kunnen?

Het Regionale Programma Bureau (RPB) is een door Endule en Rick van den Bos uitgedachte en uitgewerkte programma-aanpak waarbij in de regio een zelfstandig functionerend bureau ‘RPB’ zorgdraagt voor het verduurzamingsprogramma van meerdere woningcorporaties.

Naar analogie van de projectmanagementorganisaties die jaren geleden door woningcorporaties werden opgericht voor nieuwbouwprojecten en -in de meeste gevallen- tijdens de bankencrisis zijn opgeheven.

Deze aanpak werkt vooral wanneer deelnemende organisaties durven te kiezen en los durven laten.
Bouwers in de regio hebben één organisatie als aanspreekpunt in de regio waarbij gewerkt wordt met een ‘dedicated team’ professionals vanuit vaste processen. Met minder mensen meer woningen verduurzamen!

Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Daniël vertelt je graag meer over onze visie hierop.

“Het Regionaal Programma Bureau ontzorgt gebouweigenaren volledig in het proces van verduurzaming van haar vastgoed. RPB analyseert de vraag, maakt een passend plan en laat het plan binnen vastgestelde kaders uitvoeren inclusief de volledige begeleiding van huurders. Het Regionaal Programma Bureau neemt verantwoordelijkheid voor budget, planning én prestaties.”